Kums: Tegen KV Oostende hebben we het ook nog weggegeven

Kums: "Tegen KV Oostende hebben we het ook nog weggegeven"

19-05-2023 08:29
2

Verzekert KAA Gent zich zaterdag al van een Europees ticket? Een zege tegen Cercle Brugge is voldoende. Sven Kums kijkt alvast uit naar een nieuw Europees seizoen. 

KAA Gent is de laatste weken aardig op dreef. "Wij hebben twee spitsen die makkelijk scoren. Dat hebben we in de eerste seizoenshelft gemist", vertelt Kums bij Het Laatste Nieuws. Toen scoorde enkel Hugo (Cuypers). Nu hebben we er twee."

Als KAA Gent het Europese ticket haalt, dan moet het al beginnen in de tweede voorronde van de Conference League. "We hebben al vaak meegemaakt dat we vroeg moeten beginnen en daarna lang meedraaien in de competitie. Daarvoor doe je het ook, om veel wedstrijden te spelen en zo weinig mogelijk te trainen."

Kums bouwt wel nog voorbehoud in voor dit weekend. "Zolang het niet zeker is, is het niet gedaan", besluit hij. "Tegen Oostende hebben we het ook nog weggegeven."

KAA Gent heeft momenteel zeven punten voorsprong op Standard en acht op Cercle Brugge. Een comfortabele uitgangspositie, want er zijn nog maar negen punten te verdienen.