Conference League: Fiorentina wint na verlengingen en krankzinnig slot van Basel

18-05-2023 23:45

De halve finale van de Conference League is in een bizar drama geëindigd FC Basel. De Zwitsers moesten in minuut 129 de 1-3 van Fiorentina incasseren, waardoor ze voor eigen publiek de Conference League-finale misliepen.

Bij Fiorentina stond Sofyan Amrabat (ex-Club Brugge) aan de aftrap van het cruciale duel in Europa. De openingsfase was aftasten voor allebei de ploegen. Basel kwam duidelijk om de voorsprong uit de heenwedstrijd vast te houden en dat lukte tot de 35e minuut. Nicolás González maakte de eerste goal van de wedstrijd, waardoor de stand over twee wedstrijden weer gelijk werd.

Na rust bleek Basel zeer veerbaar en was het tien minuten na rust weer gelijk. Centrumverdediger Zeki Amdouni slalomde door de Italiaanse defensie en maakte knap de 1-1, waardoor Basel virtueel weer finalist was. Toch kwam er een verlenging, want het was weer González die de hoop van de Zwitsers aan diggelen schoot. Hij maakte 1-2, waardoor er extra tijd nodig was om een winnaar te bepalen.

In de verlenging werd de wedstrijd nog even stilgelegd door de spelers van Fiorentina, omdat ze een fan op de tribune zagen die onwel werd. De supporters moest gereanimeerd worden, maar na acht minuten kon de wedstrijd wel weer verder. Uiteindelijk werd het voor Basel een ongekend drama. In de 129e(!) minuut maakte Antonin Barak de 1-3, waardoor de Italianen de Conference League-finale tegen West Ham United zullen spelen.