Mooie vriendschap tussen Van Dijk, Gakpo en De Bruyne: 'Passen goed bij elkaar'

Mooie vriendschap tussen Van Dijk, Gakpo en De Bruyne: 'Passen goed bij elkaar'

18 mei - 23:07

Virgil van Dijk en Cody Gakpo zitten inmiddels al een tijdje samen bij Liverpool en ze groeien steeds meer naar elkaar toe. De Nederlanders vertellen in gesprek met ViaPlay wat ze waarderen aan elkaar en het mooie groepje dat ze hebben met Nederlanders in de buurt, maar ook met Kevin De Bruyne.

Van Dijk zag al rap dat hij Gakpo, toen nog bij PSV, er snel bij wilde hebben in Liverpool. "Ik heb hem wel gezegd dat dit de juiste stap was. Dat is uiteindelijk ook wel gebleken. De kans dat Roberto Firmino zou vertrekken was natuurlijk aanwezig en ik heb hem meerdere malen bij Oranje zien spelen. De groei die je als persoon ook in hem ziet. Ik merkte aan alles dat dit voor hem het juiste was om te doen."

"Buiten het veld en in het veld zie je dingen die je probeert over te brengen op die jonge gasten", vertelt Van Dijk over zijn aanvoerderschap in Liverpool. "Ik ben natuurlijk niet de jongste meer dus ik probeer dan wel een voorbeeld te zijn voor de rest. Kijk naar Cody ook, die is nu 24 en kan ook nog zo lang mee op het allerhoogste niveau. Hij moet ook nog van me kunnen leren."

Volgens Van Dijk en Gakpo hebben ze een flinke Nederlandse enclave die de Eindhovenaar goed heeft opgevangen. "Nathan Aké en Donny van de Beek zitten hier ook in de buurt natuurlijk. En Kevin De Bruyne als Belg past er ook goed tussen. Tyrell Malacia zit er ook nog. Als groep zijn we ook vaak bij elkaar."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s