UPDATE: 'De Ketelaere krijgt concurrentie in de persoon van Kamada (ex-STVV)'

UPDATE: 'De Ketelaere krijgt concurrentie in de persoon van Kamada (ex-STVV)'

18-05-2023 11:31 Laatste update: 30-05-2023 20:26

De carrière van Daichi Kamada leest steeds meer als een sprookje. De Japanner zette zijn eerste Europese stapjes bij Sint-Truiden, brak de laatste jaren door in de Europese subtop in dienst van Eintracht Frankfurt en heeft nu de ronkende namen voor het uitkiezen.

Het heeft er alle schijn van dat Kamada zich deze zomer verbindt aan een Europese grootmacht. Daar zit zijn talent uiteraard voor veel tussen, maar evenzeer zijn huidige contractsituatie. Zijn verbintenis in Frankfurt loopt eind volgende maand immers af. Als transfervrije speler is het fijn kiezen.

Volgens transferspecialist Fabrizio Romano wagen zowel AC Milan als Borussia Dortmund een poging om Kamada te overtuigen. De besturen van beide clubs hebben al verkennende gesprekken gevoerd met de makelaars van de Japanse middenvelder, voorlopig zonder succes. Daar kan echter snel verandering in komen.

Kamada rondt straks zijn vierde seizoen bij Eintracht Frankfurt af. Het is meteen ook zijn beste geworden, althans op statistiekenvlak. Met acht doelpunten en vijf assists drukte hij zijn stempel op de Bundesliga. Ook Europees heeft Kamada zich op de kaart gezet. In de groepsfase van de Champions League trof hij drie keer raak, terwijl hij de voorbije jaren al elf maal scoorde in de Europa League.

Update 30/5: Kamada lijkt zijn keuze gemaakt te hebben. De Japanner zou een mondelinge overeenkomst bereikt hebben met AC Milan, meldt The AthleticNaast Dortmund zaten ook Liverpool FC, Benfica en enkele Saoedische clubs achter hem aan, maar Kamada is op weg naar de Italiaanse modestad. Naar verluidt was hij als kleine jongen al grote fan van Milan. Daar zou hij een rechtstreekse concullega voor Charles De Ketelaere worden, die na een moeilijk debuutseizoen mogelijk (tijdelijk?) vertrekt. De komende dagen worden de details rond het contract van Kamada uitgeklaard.