Clement brengt spektakel: Monaco in Europese top-tien met meeste grote kansen

Clement brengt spektakel: Monaco in Europese top-tien met meeste grote kansen

18-05-2023 10:31
3

Philippe Clement beleeft een wisselvallig seizoen met AS Monaco. De Franse topclub staat momenteel vierde in de Ligue 1, net een plekje te laag om het beoogde Champions-League-ticket te pakken. De supporters van Monaco krijgen wekelijks wel het nodige spektakel te zien.

Het is niet allemaal rozengeur en maneschijn voor Clement, die vaak onder vuur ligt. Of onze landgenoot ook komend seizoen nog onder contract ligt in het Prinsdom, is een open vraag. Het antwoord zal in grote mate afhangen van het eindresultaat in de Franse rangschikking. Hoe dan ook blijft Clement zijn aanvallende filosofie trouw, die hij ook bij Club Brugge al tentoonspreidde.

Zo staat AS Monaco (net) in de top-tien van de ploegen met de grootste kansen. Databureau OptaJean heeft alle ploegen uit de grote vijf Europese competities (Premier League, Bundesliga, Ligue 1, Primera Division en Serie A) onder de loep genomen. Welke clubs creëerden de meeste reuzemogelijkheden? Helemaal bovenaan prijkt Paris Saint-Germain (129), al is het verschil met Bayern München (127) en Manchester City (126) bijzonder klein.

In de top-tien met zowat alle Europese grootmachten staat Monaco op de tiende stek. Tot dusver kregen de troepen van Clement exact 100 grote mogelijkheden. Het merendeel daarvan werd ook verzilverd, getuige de 68 doelpunten die het al maakte in de Ligue 1. Wissam Ben Yedder en Breel Embolo zijn de productiefste spelers met respectievelijk zeventien en twaalf treffers, terwijl het duo Caio Henrique (9 assists) – Aleksandr Golovin (7) voor de beslissende passes zorgt.