OFFICIEEL: Kayembe laat Charleroi achter zich en trekt naar Genk

OFFICIEEL: Kayembe laat Charleroi achter zich en trekt naar Genk

17-05-2023 17:44 Laatste update: 17:41
13

Joris Kayembe gaat een nieuwe uitdaging aan. Na drieënhalf jaar bij Sporting Charleroi dient de linksachter vanaf deze zomer een andere werkgever. KRC Genk heeft hem overgenomen.

De transfer werd al enkele dagen aangekondigd en nu hebben beide clubs het nieuws gelijktijdig bevestigd. Genk laat weten dat Kayembe een contract voor drie jaar heeft ondertekend, met een optie voor een bijkomend seizoen. De Limburgers leggen ook meteen uit waarom ze voor de linksachter gegaan zijn. Die positie was dit seizoen immers onvoldoende bezet in de selectie van Wouter Vrancken. Gerardo Arteaga is de vaste man op de linksback.

Vanaf volgend seizoen moet Arteaga (als die überhaupt al blijft) de concurrentiestrijd aangaan met Kayembe. Die maakte sinds januari 2020 het mooie weer bij Charleroi. Als tiener probeerde Kayembe in het buitenland door te breken, onder meer bij FC Porto en Nantes FC. Mede vanwege blessureleed lukte dat niet helemaal. Pas sinds zijn overstap naar Charleroi zette hij zich volledig op de kaart. Voor De Zebra's heeft hij uiteindelijk 116 keer aangetreden.

Kayembe kwam eind 2020 zelfs twee keer uit voor de Rode Duivels, zij het in vriendschappelijke wedstrijden. Daardoor zou hij in principe nog steeds kunnen kiezen voor de Democratische Republiek Congo, zijn tweede vaderland.