Courtois en Mignolet op het podium, maar Onana pakte al vaakst ballen in deze CL

Courtois en Mignolet op het podium, maar Onana pakte al vaakst ballen in deze CL

17-05-2023 17:25

Of Internazionale in Istanboel nu Manchester City of Real Madrid tegenover zich krijgt, de Italianen duiken de finale van de Champions League in als underdog. Een betrouwbare doelman komt dan erg van pas. Daar kan Simone Inzaghi alvast niet over klagen: niemand pakte immers meer ballen in deze campagne dan Andre Onana. Twee Belgen flankeren hem op het podium.

In aanloop naar de terugwedstrijd tussen Inter en AC Milan deelde BeSoccer een interessant lijstje. In de top van doelmannen met de meeste reddingen in de huidige Champions League prijkt Onana helemaal bovenaan. Voor dinsdagavond stond hij op 45 stuks, tegen de stadsrivaal kwam daar nog één (belangrijke) redding bovenop.

In zijn zog halen zowel Thibaut Courtois als Simon Mignolet het podium. Die laatste keepte een geweldige groepsfase in dienst van Club Brugge. Mede dankzij zijn bij momenten fabelachtige parades schopte Blauw-Zwart het voor het eerst tot de achtste finales (sinds de hervorming van de CL). In totaal greep Mignolet 33 keer gepast in.

Naast Onana steekt enkel gouwgenoot Courtois zijn maatje Mignolet naar de kroon. De sluitpost van Real Madrid zit momenteel aan 38 reddingen. Daar kunnen er echter nog bij komen: deze woensdagavond is er de terugpartij tegen Manchester City en eventueel komt daar dus nog de finale bovenop. Als Real die haalt, kan Courtois daar een rechtstreeks duel uitvechten met Onana.