OFFICIEEL: Charleroi trapt haar zomermercato op gang met komst van Sloveen

OFFICIEEL: Charleroi trapt haar zomermercato op gang met komst van Sloveen

17-05-2023 16:15

Sporting Charleroi kwam net tekort om de Europe Play-Off te mogen betwisten, maar de competitie wat vroeger afronden heeft ook zo haar voordelen. Nu kan de club al in alle rust naar zomerse versterking zoeken, bijvoorbeeld. Dat proces is op gang gevlagd met de overstap van Zan Rogelj.

Charleroi heeft via haar officiële kanalen namelijk aangekondigd dat de 23-jarige Sloveen volgend seizoen in het Zwarte Land zal voetballen. Hij komt over van het Oostenrijkse WSG Tirol, waar hij sinds 2020 onder contract lag. Op Mambourg heeft Rogelj een verbintenis ondertekend tot juni 2027. 

Rogelj is een 'polyvalente' rechtsachter, zo omschrijft Charleroi, die zowel verdedigend als aanvallend zijn steentje zou moeten bijdragen. Bij Tirol was hij de laatste jaren een vaste waarde en intussen staan er ook al drie caps bij de Sloveense nationale ploeg op zijn teller. Zijn club miste overigens op een haar na deelname aan de kampioenenronde in de Oostenrijkse Bundesliga, dus op dat vlak is de overeenkomst met Charleroi treffend.