Inter weet te winnen van AC Milan en speelt voor het eerst sinds 2010 de CL-finale

Inter weet te winnen van AC Milan en speelt voor het eerst sinds 2010 de CL-finale

16-05-2023 23:02
2

Internazionale is de eerste finalist van de Champions League dit seizoen. De ploeg won met 1-0 van stadsrivaal AC Milan en na de 2-0 overwinning was dat dus meer dan voldoende voor de eindstrijd. Woensdag wordt bekend wie de tegenstander wordt. Real Madrid of Manchester City.

Voor AC Milan was de hoop er nog op een stunt, mede door het terugkeren van Rafael Leão. De Portugese sterspeler van Stefano Pioli ontbrak in het eerste duel vanwege een spierblessure maar keerde nu weer terug. Bij Internazionale begon Rode Duivel Romelu Lukaku op de bank. 

De eerste helft begon spectaculair met meerdere kansen, waarbij de keepers aan beide kanten uitblonken. Mike Maignan en André Onana waren allebei bij inzetten van dichtbij belangrijk voor hun ploegen. AC Milan liet in de beginfase echt zien dat ze wilden gaan voor een stunt in eigen stad, maar naarmate de tijd vorderde zwakte hun aanvalsdrift meer en meer af.

Na rust leek de wil bij de AC helemaal weg. Spelers als Sandro Tonali en Leão zijn normaal cruciaal voor de ploeg van Pioli, maar het kwam er de gehele wedstrijd totaal niet uit bij de sleutelspelers. Het was wachten op de goal van Inter en in de laatste fase van het duel kan die ook. Lautaro Martínez schoot alle hoop op de finale weg bij de aartsrivaal. Martinez maakte via een assist van de ingevallen Romelu Lukaku de 1-0 en daarmee enige treffer van de wedstrijd.

Rade Krunic liet zijn frustratie in de slotfase nog even de vrije loop met een spijkerharde overtreding op Hakan Calhanoglu, waar hij slechts geel voor kreeg. Uiteindelijk kwam het laatste fluitsignaal, waardoor de vreugde bij Inter kon losbarsten. Voor het eerst sinds dertien jaar spelen I Nerazzuri een Europese finale, de finale van het miljardenbal in Istanbul.