Bormans laat zich uit over nieuw stadion Union: “Het enige struikelblok”

Bormans laat zich uit over nieuw stadion Union: “Het enige struikelblok”

16-05-2023 10:45
11

Ook Union SG wil een nieuw stadion bouwen. De Brusselse club moest afgelopen seizoen de Europese matchen al in de stadions van OHL en RSC Anderlecht spelen omdat het huidige stadion niet aan de norm voldoet.

Tegenover Het Laatste Nieuws geeft CEO Philippe Bormans een laatste stand van zaken. “De Brusselse regering wil nog voor deze zomer een principeakkoord bereiken. We wachten op dat groen licht. Het enige struikelblok is het toewijzen van de gronden, die van de gemeente Vorst zijn. Verder is alles in orde: het mobiliteitsplan, het uitvoeringsplan, de financiering. Maar de gemeente wenst voorlopig niet te verkopen.”

Bormans is gefrustreerd met de situatie. “Misschien hebben ze schrik om zich een jaar voor de verkiezingen te verbranden, mocht er een buurtcomité niet akkoord zijn? Ik heb geen idee. Het is in elk geval frustrerend. Op Anderlecht speel je Europees voor 18.000 man. Zulke matchen wil je in je eigen stadion afwerken. Met een nieuw stadion zou je weer 50 jaar goed zitten. Dat is de levensverzekering van de club.”

Bormans hoopt over enkele jaren het nieuwe stadion toch te hebben. “Dan is het de bedoeling dat wij over twee jaar in ons nieuw stadion spelen. (zucht) Het is jammer dat het in België zo moeilijk is om iets te realiseren. Als je dan in Europa bij andere clubs komt... Leverkusen is een dorp en zie wat een stadion daar wordt gezet!”

Volgens de CEO betekent voetbal soms veel meer dan men denkt. “Weet je, de politiek onderschat de kracht van het voetbal. Tijdens onze huldiging voor het vicekampioenschap vorig jaar zei ex-minister Charles Picqué: 'Union slaagt in één seizoen waar ik in heel mijn politieke carrière niet ben in geslaagd: mensen, van eender welke afkomst, samenbrengen.' Voilà, dat is wat voetbal kan betekenen.”