Anderlecht speelt talenten kwijt: Zelfs OHL deinst er niet voor terug

Anderlecht speelt talenten kwijt: "Zelfs OHL deinst er niet voor terug"

11-05-2023 12:16
10

Anderlecht krijgt meer en meer concurrentie bij de jeugd. Dat blijkt ook uit een artikel van Het Laatste NieuwsDaarin komen twee insiders uit Neerpede aan het woord.

Anderlecht ziet steeds meer toptalenten vertrekken naar andere Belgische clubs. Dat baart een insider zorgen. "Het is niet enkel Club Brugge of Racing Genk die onze talenten komt weghalen", vertelt die anonieme bron. "Zelfs OHL deinst er niet voor terug om achter onze talenten te komen. Als zelfs zij een interessanter sportief project kunnen voorstellen."

"Ik herinner me het moment dat Youri Tielemans naar ons kwam", vertelt nog een andere ingewijde van Neerpede. "Zijn papa had de infrastructuur nog niet gezien of hij wilde de aansluitingskaart van zijn zoon al tekenen. Gevraagd worden door Anderlecht, dat betekende dat je een van de uitverkorenen was. Daar was je trots op. Je zei al ja nog voor je gevraagd werd. Nu hebben we minstens drie tot vier gesprekken nodig om ouders te overtuigen voor Anderlecht te kiezen."

CEO Jesper Fredberg hoopt die tendens in de komende jaren terug om te keren, maar dat is niet vanzelfsprekend. KAA Gent, Club Brugge en Antwerp hebben de laatste jaren een flinke stap vooruit gezet qua jeugdopleiding, terwijl KRC Genk en Standard al te duchten concurrenten waren.