Familie Al-Dakhil: Dit is gewoon de druk van de Irakese kant op Ameen

Familie Al-Dakhil: "Dit is gewoon de druk van de Irakese kant op Ameen"

11-05-2023 08:50 Laatste update: 08:58
1

Ameen Al-Dakhil kende een heerlijk seizoen met het Burnley van Vincent Kompany en werd kampioen. Nu is het aan de jonge Rode Duivel om te kiezen voor welke nationale ploeg hij gaat spelen. Zowel Iran als België zijn keuzes voor Al-Dakhil vanwege de dubbele nationaliteit.

Al-Dakhil speelde de eerste helft van dit seizoen nog in de Jupiler Pro League voor STVV. Na zijn vertrek speelde hij al 12 wedstrijden voor de ploeg van Kompany in de Engelse Championship.

Nu heeft Irak inmiddels interesse om Al-Dakhil aan de nationale ploeg te binden. "Al-Dakhil zal het shirt van Irak al dragen tijdens de komende WK-kwalificatieduels en de Asian Cup, als God het wil", noteerde Het Nieuwsblad uit de mond van bondsvoorzitter Adnan Darjil die op bezoek was in Engeland.

"Er circuleert veel op sociale media, maar dit is gewoon de druk van de Irakese kant op Ameen", aldus familie die meende dat er nog altijd geen beslissing is gemaakt over de route van Al-Dakhil in het interlandvoetbal. Al-Dakhil komt binnenkort zelfs uit voor de jonge Rode Duivels op het EK U21.

Onder Kompany kwam de 21-jarige Al-Dakhil 8 wedstrijden uit in de Championship en 4 matchen in de FA Cup. De centrale verdediger speelt komend seizoen met Burnley in de Premier League vanwege het kampioenschap in de Championship.