'Naast Standard en Charleroi, ook Antwerp boete na wangedrag supporters'

'Naast Standard en Charleroi, ook Antwerp boete na wangedrag supporters'

11-05-2023 08:30 Laatste update: 08:56
16

Het Discplinair Comité voor het Profvoetbal is met boetes gaan strooien voor verschillende Jupiler Pro League-clubs. Naast Standard en RSC Charleroi was ook Royal Antwerp FC aan de beurt voor een prent van duizenden euro's. Het ging dan vooral om wangedrag van fans als reden van de straf. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Standard kreeg 6.000 euro boete en Charleroi 5.000 euro boete vanwege gebeurtenissen tijdens de match op 14 april jongstleden. Fans staken vuurwerk af en gooiden pyro en bekers op het speelveld. Fans van Charleroi gooiden dode ratten naar het vak van Standard.

Antwerp ontving een prent van 5.000 euro (met uitstel) voor het misdragen van supporters tegen Union SG. De fans toonden wangedrag met pyromateriaal tijdens de terugwedstrijd van de match Union SG in de halve finales van de Beker van België op 2 maart.

Zowel Standard als Antwerp spelen nog in Play-Offs. Antwerp strijdt om het kampioenschap en is koploper in Play-Offs 1. Standard staat 3e in Play-Offs 2 en moet een achterstand van 5 punten op KAA Gent overbruggen om daar koploper te worden.