Voorzitter Burnley wil ‘trouwen’ met Kompany: “Ik zal hem nooit ontslaan”

Voorzitter Burnley wil ‘trouwen’ met Kompany: “Ik zal hem nooit ontslaan”

10-05-2023 23:13
9

Burnley is in de wolken met Vincent Kompany. De voormalige Rode Duivel werd kampioen in de Championship en verlengde ook zijn contract. Voorzitter Alan Pace stak de loftrompet.

Kompany zal nooit ontslagen worden, verzekert Pace. “Hij moet zich geen zorgen maken over dat ik hem ooit zou ontslaan. Mijn grote zorg is dat, en ik heb hem dit ook proberen uit te leggen, dat je in een situatie zit waarbij je aan het daten bent met het mooiste meisje van het dorp.”

Pace hoopt dan ook dat Kompany lang aan boord blijft. “Terwijl je weet dat ze nooit met je zal trouwen. En dat tegelijkertijd al de rest met haar wil trouwen. Dus dan is het: hoe lang zullen we daten? Ik hoop héél lang, maar dat is aan ‘haar’ (lacht)”, citeert Het Nieuwsblad.

Pace vindt de ex-Anderlecht-coach één van de speciaalste mensen die hij ooit heeft ontmoet. “Enorm attent, met een hoge mate van klasse en verwachtingen voor zichzelf en anderen. De manier waarop hij zijn wil om te winnen kan overdragen… En hoe hij tot alles in staat is om dat te bereiken.”

Ook de relatie met de spelers zit uitstekend. “Je ziet in de media ook vaak dingen over hoe hij relaties opbouwt met spelers, maar dat is slechts een tiende van hoe hij echt is. Ik ben er zeker van dat alleen zijn familie weet hoe speciaal hij is, maar ik heb nu toch al wat tijd kunnen spenderen met hem en hij is ongelooflijk.”