OFFICIEEL: Busquets neemt moeilijke beslissing en verlaat Barça na dit seizoen

OFFICIEEL: Busquets neemt moeilijke beslissing en verlaat Barça na dit seizoen

10-05-2023 11:19
3

Sergio Busquets vertrekt na dit seizoen bij FC Barcelona. Dat meldt de club op woensdag in een emotionele video. Busquets speelde sinds jaar en dag voor de club maar de 34-jarige controleur zou opweg zijn naar Saudi-Arabië. "A Barça legend says goodbye", klinkt het. 

Barcelona hield al even rekening met een exit van Busquets. Achter de schermen zou de middenvelder zijn beslissing al even gemaakt hebben. Busquets zal transfervrij vertrekken uit Camp Nou en dat bevestigde het officiële statement op woensdag. De volgende bestemming van Busquets ligt nog niet helemaal vast want er zou ook interesse zijn uit de Verenigde Staten.

Toch lijkt Saoedie-Arabië de meest waarschijnlijke bestemming voor de Spanjaard. Om welke club het gaat, wordt niet duidelijk. Spaanse media meldden onlangs dat Al-Hilal Lionel Messi probeert te verleiden met een overgang door ook voormalig ploeggenoten Busquets en Jordi Alba te overtuigen van een transfer naar Saudi-Arabië.

Busquets maakt sinds 2008 deel uit van de hoofdmacht van Barcelona. Tot dusver speelde hij liefst 719 officiële wedstrijden voor de Catalanen en won hij 31 prijzen met de club.