'West Ham United wil 137 (!) miljoen euro binnenkrijgen voor Rice'

'West Ham United wil 137 (!) miljoen euro binnenkrijgen voor Rice'

09-05-2023 12:52
3

West Ham United is bereid om Declan Rice komende zomer te verkopen. Om zijn handtekening te bemachtigen moet een geïnteresseerde club wel 120 miljoen pond betalen, omgerekend zo’n 137 miljoen euro. Dat meldt Sky Sports dinsdag.

De 24-jarige Rice gooit ook dit seizoen hoge ogen in de Premier League en wordt alom beschouwd als een van de beste middenvelders van de competitie. Het leverde interesse op van zowel Manchester United, Chelsea, Liverpool en Arsenal. Die laatste club lijkt momenteel het meest concreet, aldus het Engelse medium. 

Rice, wiens contract bij West Ham medio 2024 afloopt, mag dus vertrekken voor een slordige 140 miljoen euro. De club heeft beloofd mee te werken en zijn droom om in de Champions League te spelen niet in de weg te staan. 

De middenvelder verdient naar verluidt 80.000 euro per week, een salaris dat hij bij een mogelijke binnenlandse transfer waarschijnlijk verdriedubbeld ziet worden. Komende donderdag neemt Rice het op tegen AZ, in deel één van het Conference League-tweeluik met AZ. In de vorige ronde schakelde West Ham nog KAA Gent uit.