Genk in de wolken dat Hrosovsky langer blijft: Verbindingsfiguur met supporters

Genk in de wolken dat Hrosovsky langer blijft: "Verbindingsfiguur met supporters"

09-05-2023 12:44
2

Temidden de hevige titeldebatten heeft KRC Genk een slag geslagen op de langere termijn. Met Patrik Hrosovsky is namelijk een nieuwe overeenkomst gevonden tot midden 2025. Head of Football Dimitri de Condé reageert uiterst tevreden op die geslaagde onderhandelingen.

Een 31-jarige die een verlengd verblijf ondertekent bij Genk, het blijkt bijzonder zeldzaam. De voorbije tien jaar ging enkel Danny Vukovic Hrosovsky voor. "Dat zegt voor mij twee dingen", pikt De Condé op de clubwebsite in op die opmerkelijke statistiek. "Ten eerste dat Genk de ideale opleidingsploeg is en blijft binnen ons land en daarbuiten en de ideale springplank vormt voor jonge talenten richting de Europese (sub)top."

"En daarnaast toont het de enorme impact die Patrik op onze jonge kern heeft", krijgt ook Hrosovsky een bloemetje toegeworpen. De Slowaak is een onmisbare schakel in de succesformule van Wouter Vrancken. De Condé weet hoe dat komt. "Hij is op en top professional. Binnen de kleedkamer en op het veld is hij met zijn ervaring één van de drijvende krachten van de ploeg en een verbindende figuur tussen de club en onze supporters", klinkt het.