Mogelijk scenario: speelt Antwerp in juli nog eens tegen KV Mechelen?

Mogelijk scenario: speelt Antwerp in juli nog eens tegen KV Mechelen?

9 mei - 12:29 Laatste update: 12:37
2

Antwerp wil dit seizoen vol gaan voor de dubbel. De Croky Cup is al op zak, maar ook de landstitel is nog mogelijk... hoe zit het dan eigenlijk met de Supercup?

De Supercup wordt traditioneel voor het nieuwe seizoen gespeeld door de kampioen en de bekerwinnaar. Wat als dat twee keer dezelfde ploeg is? Volgens de reglementen mag niet de nummer twee, maar wel de verliezende bekerfinalist dan de Supercup spelen. Bij een titel van Antwerp krijgen we in juli dus simpelweg een herhaling van de bekerfinale, maar dan wel op de Bosuil. De kampioen mag namelijk altijd thuis spelen.

In de naoorlogse geschiedenis van het Belgische voetbal zijn er al vier dubbels geweest. Anderlecht deed het in 1965, 1972 en 1994. Club Brugge volgde dat voorbeeld en mocht twee keer vieren in 1996. Bij die eerste twee dubbels was er nog geen Supercup. In 1994 verloor Anderlecht verrassend van Club, in 1996 maakte Club dan weer zijn favorietenrol waar tegen Cercle Brugge.

Voor beide clubs zou het hoe dan ook een unicum zijn. Sinds de start van de Supercup in 1979 heeft noch Antwerp, noch KV Mechelen hem al eens gewonnen. Club Brugge is momenteel de leider met zeventien Supercups, Anderlecht volgt met dertien stuks.