OFFICIEEL: Genk en stille kracht Hrosovsky gaan langer met elkaar door

OFFICIEEL: Genk en stille kracht Hrosovsky gaan langer met elkaar door

09-05-2023 12:16
5

KRC Genk heeft Patrik Hrosovsky langer aan zich gebonden. De Slowaakse middenvelder doet het uitstekend dit seizoen en wordt daarvoor beloond. Zijn nieuwe verbintenis houdt hem tot medio 2025 aan boord in Limburg.

Via haar officiële kanalen stuurt Genk het nieuws de wijde wereld in. Het vorige contract van Hrosovsky liep in theorie deze zomer af, al was er in die oorspronkelijke onderhandelingen een optie op een bijkomend seizoen opgenomen. Die werd nu geactiveerd, maar daarbovenop hebben Genk en Hrosovsky er nog een jaartje aan toegevoegd. Daarom loopt de nieuwe deal tot medio 2025.

Genk legt zelf uit dat die beslissing best bijzonder is. Hrosovsky is namelijk pas de tweede dertiger in het voorbije decennium van de clubgeschiedenis die zo'n verlenging voorgeschoteld krijgt. Enkel Danny Vukovic viel die eer te beurt. Het toont aan dat Genk zich hoofdzakelijk richt op de ontwikkeling van jong talent, al zijn ervaren krachten uiteraard belangrijk om de ruggengraat van het elftal te vormen.

Hrosovsky is zo'n ervaren kracht. De Slowaak is aan zijn vierde en misschien wel beste campagne bezig bij Genk. Hij speelde al zowat elke minuut in de Jupiler Pro League, geen enkele veldspeler komt aan zijn totaal. Samen met Bryan Heynen vormt Hrosovsky een erg balvast middenveld.