Vandereycken na Antwerp-Genk: “Verschil tussen Janssen en Samatta best groot”

Vandereycken na Antwerp-Genk: “Verschil tussen Janssen en Samatta best groot”

08-05-2023 23:00
3

René Vandereycken blikt terug op de wedstrijd tussen Royal Antwerp FC en KRC Genk. Vandereycken richt zich vooral op beide spitsen, aan de ene kant spits Vincent Janssen van Antwerp en aan de andere kant Ally Samatta van Genk.

Vandereycken vindt dat Janssen een sterkere partij op de mat legde dan Samatta. “De aanvallende spelers van Antwerp waren beter dan die van Genk en dat gold zeker voor de spits. Het verschil tussen Janssen en Samatta vond ik best groot”, deelt Vandereycken aan Het Belang van Limburg.

Vandereycken gaat dieper in op het verschil tussen Janssen en Samatta. Beide spitsen kwamen niet tot scoren en Vincent Janssen miste een penalty. Toch is Vandereycken positief over de spits van Antwerp. “Janssen was veel balvaster en daardoor was zijn ploeg doorgaans rustiger aan de bal”, vertelt Vandereycken.

Door de overwinning van Antwerp op Genk gaat de ploeg van hoofdtrainer Mark van Bommel nu aan de leiding in de Champions’ Play-Offs. Er zijn nog vier wedstrijden te spelen en het belooft een zeer spannende ontknoping te worden. Antwerp staat op kop met 42 punten, Union SG en KRC Genk volgen met slechts één punt minder.