Perbet blijkt nog steeds 'Perbut': hattrick tegen Thes Sport is goed voor 30e goal

Perbet blijkt nog steeds 'Perbut': hattrick tegen Thes Sport is goed voor 30e goal

08-05-2023 11:37

RFC Liège verzekerde zich vorige week van promotie naar de Challenger Pro League en heeft die prestatie afgelopen weekend gevierd met een zege tegen Thes Sport (3-1). Wie anders dan Jérémy Perbet was de grote man? De Franse aanvaller nam alle doelpunten van zijn ploeg voor zijn rekening.

Een vos verliest wel zijn haren, maar niet zijn streken. Datzelfde kan gezegd worden over doelpuntenmakers pur sang. Perbet is daar een uitstekend voorbeeld van. De Fransman scoorde in het verleden aan de lopende band voor onder meer Sporting Charleroi, OH Leuven, KAA Gent, Club Brugge en Villarreal FC. Dezer dagen doet hij dat op iets bescheidener niveau, bij Club Luik dus. Zijn neusje voor de goal is hij in ieder geval nog niet verloren.

Perbet zette tegen Thes Sport een loepzuivere hattrick op het bord. Na minder dan één minuut spelen was het raak. De bezoekers kwamen nog voor het kwartier op gelijke hoogte, maar nadien nam 'Perbut' (zoals zijn bijnaam luidt) met nog eens twee doelpunten eigenhandig afstand van de Limburgers. De spits heeft zo meteen een mooie kaap gerond. Hij staat nu op dertig competitiegoals in Eerste Nationale.

Op z'n 38e maakt Perbet zich op voor een laatste kunststukje op profniveau. De Fransman liet vorige week namelijk weten dat hij met RFC Liège mee zal promoveren naar de Challenger Pro League.