Buijs (ex-Mechelen) stond open voor FC Groningen, 'dooiekippenneukerselftal'

Buijs (ex-Mechelen) stond open voor FC Groningen, 'dooiekippenneukerselftal'

07-05-2023 15:30 Laatste update: 15:50

Danny Buijs, de ex-hoofdtrainer van KV Mechelen, had na het ontslag van Frank Wormuth opengestaan voor een terugkeer bij FC Groningen. Dat vertelt de clubloze trainer bij Goedemorgen Eredivisie. Nu staan de Groningers op de drempel van degradatie uit de Eredivisie. 

Buijs stond tussen 2018 en 2022 aan het roer in De Euroborg. "Daar heeft 99 procent van de mensen mij altijd door dik en dun gesteund. Ongekend", vertelt hij bij ESPN. Vorig jaar moest Buijs plaatsmaken voor Wormuth en na de jaarwisseling werd Dennis van der Ree voor de groep gezet door Groningen. Het sorteerde allemaal geen effect: zondag tegen Go Ahead Eagles kan het doek vallen voor de nummer zeventien van de Eredivisie.

Wat als Buijs was benaderd door Groningen? "Natuurlijk zou ik de club dan helpen. Maar deze ontwikkelingen zijn al eerder in gang gezet. Na mijn derde jaar zijn er een hele hoop kernspelers verkocht. Dan moet je kwaliteit terughalen en dat is niet gebeurd."

Buijs noemt de aanstaande degradatie van Groningen dan ook 'terecht'. Hans Kraay junior is het daar roerend mee eens. "Ik vind het een dooiekippenneukerselftal. Geen passie, geen gif, geen bezieling, geen leiding... De supporters zijn in de maling genomen. Met een begroting van 25 miljoen en spelersbudget van 10 miljoen mag je toch wel iets verwachten?"