Verkoop Kortrijk komt dichterbij: 'Amerikaanse investeringsgroep toont interesse'

Verkoop Kortrijk komt dichterbij: 'Amerikaanse investeringsgroep toont interesse'

7 mei - 13:08
2

Er bestaat een flinke kans dat KV Kortrijk deze zomer van eigenaar wisselt. Na acht jaar heeft Vincent Tan het wel gezien in West-Vlaanderen. Vanuit de Verenigde Staten is er nu interesse in een overname.

Het Nieuwsblaweet dat de Kaminski Group een oogje laten vallen heeft op KVK. Dat is een Amerikaanse investeringsonderneming die genoemd is naar haar oprichter, Maciek Kaminski. De laatste tijd is die groep hardnekkig op zoek naar één of meerdere voetbalclubs, in de hoop om een netwerk uit te rollen. Eerder waren er al gesprekken met het Griekse Paneotolikos en zelfs Everton FC uit de Premier League.

Aan dat rijtje kan nu KV Kortrijk toegevoegd worden. De interesse is naar verluidt 'serieus', al vonden er tot op heden nog geen onderhandelingen plaats. Hoe dan ook zit een verkoop van KVK in de pijplijn. Eerder kondigden bestuursleden Mathias Leterme en Ronny Verhelst al aan dat zij hun ontslag indienen, omdat het contact met eigenaar Tan verwaterd is. De Maleisische zakenman heeft Kortrijk ook altijd als een investering gezien en hoopt nu winst te boeken. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s