Club Brugge-verdediger Spileers is zeker niet de mindere van Debast

"Club Brugge-verdediger Spileers is zeker niet de mindere van Debast"

06-05-2023 18:30
46

Onder Rik De Mil krijgen de jonkies van Club Brugge steeds meer minuten en braken enkele pionnen door. Zo is Jorne Spileers er één van, die nu een onbetwistbare basispion lijkt te zijn. De Mil heeft alvast niets dan lof voor de jonge verdediger.

Volgens De Mil is het ook duidelijk dat Spileers heel wat potentieel heeft en in de toekomst voor een grote club kan uitkomen. "Als Jorne Spileers zich blijft ontwikkelen, zeker ook fysiek, zal hij véél hebben om een volgende stap te kunnen zetten", klinkt het bij Het Nieuwsblad.

Daarmee lijkt België ook een tweede getalenteerde verdediger te hebben, na Zeno Debast. Volgens De Mil is Spileers ook zeker niet de mindere van Debast. "Hij mag zich qua kwaliteiten en talent naast Debast stellen", geeft hij aan.

Debast had slechts 21 profwedstrijden nodig om opgeroepen te worden voor de Rode Duivels. Een aantal waar Spileers (met NXT bijgeteld) al aan zit. "Alleen heeft Spileers nog wat kilometers op de teller nodig", gaat De Mil verder. "Zoals dat foutje tegen Genk: dat zijn kilometers. Maar door zijn positiespel heeft hij in die match wel vier tegengoals vermeden", besluit hij.