Geraerts over clash met Club Brugge: “Tegen Antwerp gebruikten we sterkte niet”

Geraerts over clash met Club Brugge: “Tegen Antwerp gebruikten we sterkte niet”

06-05-2023 12:33

Union Saint-Gilloise verloor met 2-0 van Antwerp in de eerste wedstrijd van de Champions play-offs in de Pro League. Het gevoel heerst dat ze moeten reageren in hun tweede wedstrijd. Club Brugge zal dit ongetwijfeld ook voor ogen hebben. 

"Het is niet omdat we tegen Antwerp verloren hebben, dat alles slecht is. We moeten collectief reageren tegen Brugge”, klinkt het bij Karel Geraerts, geciteerd door RTBF. De T1 van Union wijst vooral op de intensiteit en de impact die zijn ploeg kan hebben. “Dat is normaal onze sterkte, maar tegen Antwerpen was dat niet het geval. Waren we gespannen? Ik denk het niet. De play-offs zijn een rollercoaster. Na elke wedstrijd zijn er nieuwe favorieten en nieuwe verliezers.”

Geraerts wil de titel allesbehalve opgeven. Hij wijst er ook op dat wanneer zijn ploeg opnieuw een nederlaag lijdt tegen Club Brugge, dat dit zelfs dan niet het einde van hun titelambities moet betekenen. “Wat wel zeker is, is dat we het ons niet kunnen veroorloven om tijdens de play-offs een paar wedstrijden op rij te verliezen omdat het er maar zes zijn. Een goed resultaat is noodzakelijk als we ambitieus willen blijven", vertelde Geraerts.

"De ploeg van Brugge is anders dan die van een maand of twee geleden. De ploeg heeft meer vertrouwen. Tegen Genk hebben ze enkele goede momenten laten zien, ook al verloren ze. Ik ben er zeker van dat ze er klaar voor zijn om ons te verslaan. Het wordt een grote uitdaging", besluit Geraerts.