Brys maakt zich niet populair bij OHL: De spelers klagen al langer

Brys maakt zich niet populair bij OHL: "De spelers klagen al langer"

05-05-2023 12:29 Laatste update: 12:34
6

OH Leuven eindigde dit seizoen op een tiende plaats. Volgend seizoen wil Marc Brys beter doen, maar blijft hij wel aan boord? Volgens Peter Vandenbempt hebben sommige spelers het gehad met de 'ouderwetse' trainer. 

Vandenbempt zag Leuven een anoniem seizoen spelen. "Leuven is de Stealth-club onder de eersteklassers, alweer onzichtbaar door het seizoen gegleden, nauwelijks een rimpeling op het Dijlewater genoteerd", vertelt Vandenbempt bij Het Nieuwsblad. "Een optimist kan het ook 'zorgeloos' noemen, maar een club met de mogelijkheden van OHL kan echt niet staan blinken met plaats tien."

Brys moet dan ook een tandje bijsteken. "In Leuven is lang geen unanimiteit meer over de trainer Marc Brys. Spelers klagen al langer over veel en lange trainingen, ouderwetse boslopen en zijn afkeer van vrije dagen. Dat moet toch een keer uitgepraat worden voor het nieuwe seizoen."

Het bestuur heeft hoe dan ook nog vertrouwen in Brys. Eigenaar King Power heeft sowieso niet de gewoonte om snel te breken met een trainer.