Het is gebeurd! Napoli pakt 33 jaar zonder titel de Scudetto

04-05-2023 22:38
5

Napoli is voor het eerst sinds 33 jaar kampioen van Italië geworden. Door het gelijkspel tegen Udinese donderdagavond is de wens van wijlen Diego Armando Maradona werkelijkheid geworden. Victor Osimhen was de belangrijkste man. De voormalige spits van Charleroi liet met zijn gelijkmaker vlak na rust heel Napels en Udine ontploffen.

Zaterdag ging het voor Napoli mis, toen moest er gewonnen worden maar werd het 1-1 tegen Salernitana. Nu had Napoli aan een gelijkspel of een overwinning genoeg om die langverwachte Scudetto binnen te halen.

In de eerste helft toonde Napoli niet dat ze er alles aan wilden doen om de titel die avond nog binnen te halen. Het spel was wat slapjes en het leek alsof ze de 0-0 wilden vasthouden. Maar na een kwartier spelen ging dat niet meer. In minuut dertien was het Sandi Lovric die met een kanonskogel de thuisploeg op voorsprong zette.

Napoli moest nu minimaal één keer scoren om de fans te geven wat ze wilden. Toch bleef het aanvalsspel niet overtuigend en kwamen er tot de rust weinig kansen. Victor Osimhen was één keer dichtbij, maar een honderd procent kans kwam er niet.

Na rust was daar toch eindelijk de bevrijdende goal voor de Napolitanen. Osimhen was scherp op een rebound van een hoekschop en de Nigeriaan schoot op een cruciaal moment zijn 22e voor Napoli tegen de touwen.

Zenuwslopende minuten volgden, waarbij er maar geen doelpunt kwam. Inmiddels vulden de straten van Napels zich met hartstochtelijke voetbalfans die samen het einde van de wedstrijd keken. Uiteindelijk volgde het bevrijdende laatste fluitsignaal en is de Scudetto in Italië officieel van Napoli.