Kindermans over Anderlecht-talent Diallo: Hij kan de verdediging echt pijn doen

Kindermans over Anderlecht-talent Diallo: "Hij kan de verdediging echt pijn doen"

3 mei - 17:40
4

RSC Anderlecht doet goede zaken en kwam met jeugdtalent Amadou Diallo tot een overeenkomst voor zijn eerste profcontract. Komend seizoen zal de flankaanvaller spelen bij RSCA Futures. Academiedirecteur Jean Kindermans zette de sterke- en verbeterpunten uiteen van Diallo.

"Amadou Diallo speelt nu al een aantal seizoenen op de rechtervleugel als linksback", vertelde Kindermans op de officiële website van Anderlecht over de positie waar Diallo de afgelopen jaren voetbalde.

"Hij is snel, sterk in 1-tegen-1-situaties en kan op doel schieten. Hij kan de verdediging echt pijn doen. Zijn coaches prijzen hem ook voor zijn arbeidsethos", zei de academiedirecteur over de sterke punten van de flankaanvaller.

"Zodra hij zijn efficiëntie kan verbeteren, zal hij volgend seizoen een waardevolle aanwinst zijn voor de RSCA Futures", aldus Kindermans over de veelbelovende toekomst van de aanvaller wanneer Diallo meer efficiënter gaat spelen.

Diallo maakte vorig seizoen al zijn debuut tegen SK Beveren in de Challenger Pro League en maakte meteen een doelpunt tijdens die match in december.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s