Albert heeft commentaar op kalender Belgisch voetbal: Het is een circus

Albert heeft commentaar op kalender Belgisch voetbal: "Het is een circus"

02-05-2023 14:35 Laatste update: 15:45
8

Afgelopen zondag werd zowel de bekerfinale tussen Royal Antwerp FC en KV Mechelen als een match in de Play-Offs 1 gespeeld tussen KRC Genk en Club Brugge. Union SG, dat ook in de Play-Offs 1 meedoet, maakte bijvoorbeeld helemaal geen speelminuten. Philippe Albert heeft een opmerkelijke metafoor voor de agenda.

"Ik vind het des te meer bizar en Ik vind het heel oneerlijk om Genk en Brugge eerder te laten starten. Als ze echt wilden wankelen, wat was dan het probleem om Genk-Brugge midden in de week te plaatsen om rechtvaardigheidsredenen?", noteerde RTBF uit de mond van Stephan Streker tijdens een debat over het speelschema in La Tribuna.

Op een gegeven moment kwam Albert aan het woord. "Mijn mening, in een woord over dit debat? Het is een circus", aldus Albert die het speelschema wist te typeren als een circus dat niet serieus genomen kon worden.

Albert speelde in het verleden 248 wedstrijden op het hoogste niveau in België en 96 matchen in de Premier League. In België kwam de toenmalige verdediger uit voor RSC Charleroi, RSC Anderlecht en KV Mechelen.