Genk rekent op onbezongen held: In balbezit én balverlies, dat is sterk

Genk rekent op "onbezongen held": "In balbezit én balverlies, dat is sterk"

02-05-2023 10:51 Laatste update: 11:06
4

KRC Genk zette Club Brugge weg met een overtuigende prestatie: 3-1. Jongens als Mike Trésor en Joseph Paintsil behoren al maandenlang tot de uitblinkers bij de koploper, maar Extra Time wil ook eens hulde brengen aan Patrik Hrosovsky

Het panel van Extra Time omschrijft de Slowaakse middenvelder als een "onbezongen held". Arnar Vidarsson nam hem onder de loep tegen Club Brugge. "Het middenveld van Genk is gewoon het hele seizoen lang al heel sterk", werpt de IJslandse analist ook een bloemetje naar Bryan Heynen. Tegen Club stak Hrososvky er echter bovenuit. "Hij is heel balvast en speel direct diep in de ruimte. Hij durft ook zelf diep te lopen, dat mag van zijn trainer. Daardoor kan de aanval verder gezet worden." Daarnaast recupereert Hrosovsky ook geregeld ballen, zodat de aanvallen van de tegenstander onschadelijk worden.

Filip Joos kan zijn tafelgenoot enkel bijtreden. "Wat ik het mooiste vind: zit je in de problemen als speler van Genk, dan weet je dat hij mij komt helpen", vat hij de meerwaarde van Hrosovsky samen. Opnieuw pikt Vidarsson daarop in. "In balbezit én in balverlies, dat is sterk. Ik weet niet hoe groot dat hij en Heynen zijn, maar dat zijn geen twee beren. Toch kan je erop rekenen dat zij hun duels zullen winnen. Zeker in de Play-Offs is dat heel belangrijk", besluit de oud-middenvelder.

Hrosovsky meet overigens 1,74 meter. Hij is de veldspeler in de Belgische competitie met de meeste speelminuten van allemaal. Tot op heden verscheen de Slowaak al in elke wedstrijd aan de aftrap en trainer Wouter Vrancken haalde hem slechts vier keer vroegtijdig naar de kant.