Verloren finale maakt duidelijk: 'KV Mechelen moet hiaten vullen, vooral spits'

Verloren finale maakt duidelijk: 'KV Mechelen moet hiaten vullen, vooral spits'

02-05-2023 10:16

KV Mechelen heeft de bekertrofee aan Royal Antwerp FC moeten laten: 0-2. In de finale op de Heizel kon rood-geel eigenlijk op geen enkel moment een vuist maken en de indruk wekken de tegenstander te verontrusten. Daar moet het bestuur lessen uit trekken voor de zomermercato. 

Het Nieuwsblad heeft alvast een wensenlijstje opgesteld waar de Mechelse scouts mee aan de slag kunnen. Op (minstens) drie verschillende posities lijkt versterking aangewezen: rechtsachter, centraal op het middenveld en in de spits. Vooral de invulling van die laatste vacature zou wel eens cruciaal kunnen worden voor het komende seizoen. 

In de bekerfinale koos Steven Defour met Kerem Mrabti voor een beweeglijk type vooraan. Op de jeugdproducten zitten er met Yonas Malede en Julien Ngoy slechts twee jongens in de kern die echt als puntaanvaller uit de voeten kon. Zij vinden echter bijzonder moeilijk het net. De teller van Ngoy in de Jupiler Pro League is afgesloten op vier stuks. Malede wist in 27 wedstrijden zelfs geen enkele keer te scoren ...

Topschutter bij KV Mechelen is uiteindelijk Geoffry Hairemans geworden, met negen stuks. Het bewijst des te meer dat een vlotscorende spits hét hoofddoel moet zijn tijdens de komende zomermercato. Laat dat nu echter het profiel zijn waarvoor je het meest geld op tafel moet leggen. Aan nieuwe eigenaar Philippe van Esch om zijn financiële slagkracht te bewijzen.