Vandereycken na bekerwinst Antwerp: “Daarin moet je niet overdrijven”

Vandereycken na bekerwinst Antwerp: “Daarin moet je niet overdrijven”

02-05-2023 08:46
10

Royal Antwerp FC pakte de beker tegen KV Mechelen en pakte zo een boost voor de Champions Play-Off, al vindt voormalig bondscoach van de Rode Duivel dat er niet moet worden overdreven.

Vandereycken vindt dat de bekerwinst niets aan de stand doet. “Antwerp won verdiend de beker en dan wordt al snel gezegd: dit geeft hen straks een boost in de titelstrijd . Ik vind dat je dat niet moet overdrijven. Zo'n boost levert niet direct drie punten op in de volgende wedstrijd. Het is niet zo dat ze nu woensdag in de competitie tegen Union opeens met een 1-0-voorsprong beginnen.”

De volgende tegenstander is nummer twee Union SG. “Natuurlijk zal de bekerwinst hen een goed gevoel geven, maar die eerste Play-off 1-wedstrijd komt er erg snel aan. Union heeft meer tijd om die voor te bereiden, terwijl Antwerp moet zien met welke blessures Vincent Janssen en Willian Pacho uit de finale komen. In aanvallend opzicht is Janssen toch heel belangrijk.”

Janssen is belangrijk voor The Great Old. “Hij is de spits die weegt op een defensie, want in de reguliere competitie bleek al dat Antwerp niet de ploeg is met veel offensief geweld die makkelijk afstand neemt van de andere topvierteams. De tegenstanders in de play-offs zullen nog van een ander niveau zijn dan - met alle respect - KV Mechelen en er zijn ook maar zes wedstrijden.”

Leider KRC Genk won op de eerste speeldag met 3-1 van Club Brugge. “Dan is het ontzettend belangrijk om die openingsmatch te winnen. Woensdag wordt het zaak om in het spoor van leider KRC Genk te blijven. Dan blijven alle opties open. Maar op dit moment vind ik Antwerp wel een titelkandidaat, maar geen titelfavoriet. Dat zijn voor mij nog altijd Genk en Union”, citeert Het Nieuwsblad.