Bekerfinale draaide uit op nachtmerrie: Mechelse fan 's nachts in elkaar geslagen

Bekerfinale draaide uit op nachtmerrie: Mechelse fan 's nachts in elkaar geslagen

01-05-2023 22:00 Laatste update: 22:01
61

Net als alle supporters van KV Mechelen keek ook Peter Maes (naamgenoot van de bekende trainer) hard uit naar de bekerfinale. Voor de 45-jarige Mechelaar draaide die aangekondigde hoogdag echter uit op een nachtmerrie. Niet alleen verloor zijn club de finale, bovendien werd hij dicht bij zijn thuis het slachtoffer van zinloos geweld.

KV Mechelen ging zondagmiddag met 0-2 onderuit tegen Royal Antwerp FC op de Heizel. Toen trouwe supporter Peter terug in het Mechelse aankwam, besloot hij nog op café te trekken met een goede vriend. Rond half twee 's nachts liep dat plan verkeerd af. Een tiental jongeren wachtte hem op en takelden hem verschrikkelijk toe, meldt Het Laatste Nieuws.

Het medische bulletin klinkt zorgwekkend: een gebroken kaak én neus, zijn schouder uit de kom en een spierscheur. Peter ligt momenteel dan ook in het ziekenhuis, waar hij verder zal moeten herstellen. "We hebben gesmeekt om te stoppen, maar ze bleven maar slaan en schoppen. Dit kwam totaal uit het niets en zonder enige aanleiding", reageerde hij. Een verband tussen het geweld en de bekerfinale lijkt er niet te bestaan.