Ajax krijgt flinke kritiek te verwerken: 'Een huilebalkenploeg geworden'

Ajax krijgt flinke kritiek te verwerken: 'Een huilebalkenploeg geworden'

1 mei - 18:30

Ajax is een 'huilebalkenploeg', constateert Cor Pot na de finale van de KNVB Beker tegen PSV. De rechterhand van Dick Advocaat heeft zich geërgerd aan het treiteren en zeuren van de Amsterdammers. Ajax verloor uiteindelijk van PSV na penalties, de Amsterdammers kwamen wel op voorsprong maar landgenoot Thorgan Hazard schoot de 1-1 binnen voor de Eindhovenaren. 

"We hebben een dramatische wedstrijd gezien", stelt Pot bij Rijnmond Sport. "Een heel irritant duel van beide kanten, van Ajax nog iets meer dan PSV. Dan zie je toch dat de kwaliteit ver teruggelopen is bij Ajax." De voormalig assistent-trainer van Feyenoord laakt de maniertjes van de Ajax-spelers. "Spelers moeten op het veld het goede voorbeeld geven, maar dat deden ze, met name die van Ajax, helemaal niet."

"Tegen Feyenoord deed Ajax het ook al", vervolgt Pot. "Dusan Tadic heeft geloof ik tien keer schreeuwend op de grond gelegen. Ajax is een beetje een huilebalkenploeg geworden." De ploeg van hoofdtrainer John Heitinga trok zondagavond in De Kuip na strafschoppen aan het kortste eind. Brian Brobbey, Jurriën Timber en Edson Álvarez misten namens Ajax.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s