Muslic wil ook in Play-Offs scoren met Cercle: Maar Standard is wel een topploeg

Muslic wil ook in Play-Offs scoren met Cercle: "Maar Standard is wel een topploeg"

28-04-2023 18:34
5

Cercle Brugge heeft zich als achtste en laatste ploeg kunnen plaatsen voor de Play-Offs. Dankzij haar 2-3-zege bij SV Zulte Waregem mag het straks met KAA Gent, Standard Luik en KVC Westerlo strijden om een Europees ticket. Eerste opdracht wordt een thuisduel met Standard. Miron Muslic ziet het helemaal zitten.

Hoewel de Bosnische trainer van Cercle steevast uitgaat van eigen kracht, schuift hij de favorietenrol wel naar de tegenstander door. "Standard is een topploeg", windt Muslic er geen doekjes om op zijn perspraatje. "Ze speelden een heel seizoen lang op een hoog niveau en streden zelfs mee voor de top-vier. Het is een ploeg met aanvallende stootkracht, goed georganiseerd en top in tegendruk."

Muslic trekt zich wel op aan een opvallende statistiek. "In Luik kregen we twee strafschoppen tegen en ook thuis scoorde Standard vanop de stip. Ze konden dus nog niet tegen ons scoren vanuit open spel", merkt hij op. "In de thuiswedstrijd hebben we hen erg in de problemen kunnen brengen dankzij ons eigen spel." In ieder geval is Muslic blij dat zijn troepen op eigen bodem kunnen beginnen in de Europe Play-Off. "We hebben bewezen dat we erg sterk zijn op Jan Breydel. Onze supporters zijn geweldig." 

Stapje per stapje sluit Cercle aan bij de subtop in België. Vorig seizoen liep het al gesmeerd in de terugronde, nu volgde de bevestiging. Ook Muslic geniet mee. "Ik kan de gevoelens na Zulte Waregem niet uitleggen, dat zijn herinneringen voor het leven. Dit is het project van Cercle: jonge spelers ontwikkelen en kansen geven. We ontwikkelen om te winnen en we winnen om ons te ontwikkelen", besluit Muslic met een filosofische oneliner.