'Voormalig KAA Gent-spits David geniet interesse van diverse topclubs'

'Voormalig KAA Gent-spits David geniet interesse van diverse topclubs'

28-04-2023 14:40 Laatste update: 14:48
4

Voor Europese clubs nadert het einde van het seizoen en de eerste transfergeluiden zijn alweer te horen. De verwachting is dat Jonathan David komend seizoen niet meer de spits is van LOSC Lille. De voormalig KAA Gent-aanvaller geniet namelijk de interesse van diverse topclubs in Europa. Dat meldt transferexpert Ekrem Konur op Twitter.

David heeft een geschatte marktwaarde van 65 miljoen euro. Diverse topclubs uit verschillende grote competities hebben hun oog laten vallen op David. Bayern Munchen, AC Milan, Arsenal, Newcastle United, Manchester United, Tottenham Hotspur en Chelsea maken deel uit van de niet uitputtende lijst.

De 40-voudige international van Canada kwam in 2018 van Ottowa ISC naar Gent. Bij Gent groeide de spits uit tot een basisspeler. In de zomer van 2020 klopte Lille aan en toen vertrok David voor 27 miljoen naar de Franse club.

Dit seizoen scoorde David maar liefst 21 keer in 31 Ligue 1-wedstrijden voor Lille. Ook maakte de aanvaller 2 doelpunten in de Coupe de France.