Arteta door het stof na mokerslag: 'Ze waren duidelijk op alle vlakken beter'

Arteta door het stof na mokerslag: 'Ze waren duidelijk op alle vlakken beter'

27-04-2023 10:45
1

Mikel Arteta erkent dat Arsenal woensdagavond geen moment in staat was het Manchester City lastig te maken. Kevin De Bruyne en consorten wonnen in eigen huis met 4-1 en daar kwam Arsenal nog goed mee weg, stelt de Spanjaard. 

Arteta sprak na de afstraffing met BT Sports en is duidelijk in zijn analyse. "We zijn verslagen door de betere ploeg, dat is zeker. Ze waren vandaag exceptioneel en dan is het heel lastig om met ze te wedijveren. Wij wisten nooit ons niveau te halen, vooral in de eerste helft."

City gaf Arsenal vooral in de openingsfase geen ruimte. "In de eerste twintig à dertig minuten zaten ze boven op ons. Daar konden we niet mee omgaan. We verloren alle duels en daar begint het mee. Zodra we de bal hadden, verloren we hem weer."

Pep Guardiola en de zijnen lijken de gedoodverfde titelkandidaat, maar Arteta wil daar nog niet aan. "We moeten weer opstaan en naar de bigger picture kijken. Het is eigenlijk al ongelooflijk dat we zij and zij met deze ploeg strijden. We geven het niet op. We spelen nog vijf wedstrijden, in deze competitie kan alles gebeuren. Dat heb ik de afgelopen twintig jaar vaak genoeg gezien."