Straffe stoot van Watanabe: enige veldspeler die elke minuut in actie kwam

Straffe stoot van Watanabe: enige veldspeler die elke minuut in actie kwam

26 april - 18:30 Laatste update: 21:40
9

De reguliere competitie van de Jupiler Pro League zit erop. Het zwaartepunt moet uiteraard nog komen in de Play-Offs, maar intussen kunnen al enkele lijstjes worden afgesloten. Zo verdient Tsuyoshi Watanabe van KV Kortrijk het om een boeketje bloemen te ontvangen.

De centrale verdediger is namelijk de enige veldspeler in de hele Jupiler Pro League die elke minuut betwist heeft. Van het eerste fluitsignaal op speeldag één tot het laatste fluitsignaal op speeldag 34 stond Watanabe onafgebroken tussen de lijnen, in totaal goed voor 3.060 minuten topvoetbal. Geen enkele concurrent kan dat zeggen. De Japanner van KVK leverde bovendien ook kwaliteit, want hij behoorde vaak tot de uitblinkers bij De Kerels.

Drie andere veldspelers uit de JPL stranden op minder dan één wedstrijd van dat perfecte plaatje. Casper De Norre (OH Leuven) komt twaalf minute te kort om Watanabe te evenaren, Hans Vanaken heeft er dan weer 25 te weinig bij Club Brugge. Patrik Hrosovsky verdween over het hele seizoen heen slechts 42 minuten naar de bank bij KRC Genk.

Bij de doelmannen zijn er vanzelfsprekend wel enkele namen die de volledige reguliere fase voor hun rekening hebben genomen. Het zijn er zes om precies te zijn: Arnaud Bodart (Standard Luik), Jean Butez (Royal Antwerp FC), Valentin Cojocaru (OH Leuven), Simon Mignolet (Club Brugge), Anthony Moris (Union Saint-Gilloise) en Maarten Vandevoordt (KRC Genk). Opvallend: de vier deelnemers aan de Champions' Play-Off teerden dus telkens op een en dezelfde sluitpost.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s