'Arsenal-trainer Arteta gelooft niet in kampioensduel van ploeg Trossard'

'Arsenal-trainer Arteta gelooft niet in kampioensduel van ploeg Trossard'

26-04-2023 08:50 Laatste update: 09:45
2

Arsenal-manager Mikel Arteta denkt niet dat de uitkomst van het duel met Manchester City allesbepalend zal zijn voor de titelstrijd in de Premier League. De club van Rode Duivel Leandro Trossard speelden de laatste drie wedstrijden achter elkaar gelijk en moeten woensdag winnen in het Etihad Stadium om de landstitel in eigen hand te houden.

Arteta spreekt op het persmoment richting de Engelse kraker, die woensdag om 21.00 uur wordt gespeeld. Manchester City lijkt de laatste weken onverslaanbaar in de competitie en wordt inmiddels weer als de favoriet gezien. Arsenal stond drie weken geleden op een ruime voorsprong, maar speelde gelijk tegen Liverpool, West Ham United en Southampton. "Nee, als we morgen (woensdag, red.) winnen, zijn we nog geen kampioen. Het zal waarschijnlijk onze kansen vergroten, maar met vijf wedstrijden na deze te gaan, is het nog steeds erg lastig", meent Arteta.

Arsenal lijkt de afgelopen weken de titelkansen te hebben verspeeld en kennen een lastiger schema dan City, maar Arteta gelooft in een stunt. "Je moet op het juiste moment de juiste prestatie leveren. Het moet perfect zijn, want dat is wat er op dit moment wordt geëist. We wisten vanaf het begin dat City en Liverpool de te kloppen teams waren. We wilden het gat zo dicht mogelijk maken, nu staan ​​we oog in oog met elkaar", besluit Arteta.