Castellanos scoort maar liefst vier keer tegen Real Madrid zonder Courtois

25-04-2023 21:45
1

Real Madrid heeft dinsdagavond een hele pijnlijke uitglijder gemaakt op bezoek bij Girona. Het sterrenensemble van trainer Carlo Ancelotti ging met 4-2 onderuit tegen de middenmoter. Taty Castellanos was zonder twijfel de beul voor Real Madrid met zijn vier doelpunten.

Bij Real Madrid ontbraken twee cruciale spelers in de selectie. Onder andere Karim Benzema en de zieke Rode Duivel Thibaut Courtois reisden niet mee af naar Girona. In de basiself werden zij vervangen door Rodrygo als diepe spits en Andriy Lunin op doel. Eduardo Camavinga is de laatste maanden vaak linksback bij de ploeg van Ancelotti, maar dit keer begon daar Nacho.

Al vroeg in de wedstrijd ging het mis voor de ploeg uit de Spaanse hoofdstad. Castellanos begon in minuut twaalf warm te draaien met zijn eerste doelpunt en had er daarna nog eens twaalf nodig om zijn tweede te maken. Een zeldzame vroege achterstand voor Real Madrid, dat nog wel iets terug deed via Vinicius Junior. De Braziliaan was de enige speler bij de bezoekers die echt gevaarlijk was en hij bracht tien minuten voor rust de spanning terug in de wedstrijd.

Toch was die opleving van korte duur, want vlak na rust was het weer Castellanos die de schijnwerpers vol op zich richtte. De Argentijn maakte nog geen minuut na rust weer een goal en completeerde daarmee zijn hattrick. In minuut 62 kreeg de spits nog een kers op de taart door ook zijn vierde te maken. Hiermee is Castellanos de enige spits deze eeuw, die er vier in wist te rammen tegen Real Madrid in LaLiga. De laatste die dit deed was Robert Lewandowksi namens Borussia Dortmund.

Het slotakkoord was voor Lucas Vazquez. De invaller mocht nog een eretreffer maken, waardoor de eindstand 4-2 werd. Door de gigantische uithaal van Girona is de achterstand van Real op koploper FC Barcelona nu gestegen naar elf punten. Met een wedstrijd minder kan het kampioenschap in Spanje alleen nog met een wonder niet naar de Catalanen gaan.