'Manchester United gaat voor doelman Livakovic komende zomer'

'Manchester United gaat voor doelman Livakovic komende zomer'

25-04-2023 20:15

Manchester United lijkt zich te gaan versterken met een nieuwe keeper. De kans is groot dat Dominik Livakovic komende zomer overkomt van Dinamo Zagreb, zo verzekert de Kroatische krant Jutarnji list.

Hoewel David de Gea zijn aflopende contract vermoedelijk verlengt op Old Trafford, lijken The Mancunians toch een concurrent voor de Spanjaard aan te trekken. Livakovic maakte in november en december veel indruk op het WK in Qatar, waar hij met Kroatië een bronzen medaille veroverde. Daarmee speelde hij zich ook in de kijker bij de Premier League-grootmacht, weet Jutarnji list.

De 28-jarige sluitpost ligt nog tot medio 2024 vast bij Dinamo Zagreb, maar hij kan door een transferclausule voor tien miljoen euro worden opgepikt. United is bereid om dat bedrag op tafel te leggen. Ook het Turkse Galatasaray en de Spaanse clubs Villarreal en Real Sociedad tonen interesse.

Naast De Gea zijn Jack Butland en Tom Heaton de keepers in de selectie van trainer Ten Hag. Alle drie hebben echter een aflopend contract. Dean Henderson keert terug van een verhuurperiode, maar zou verkocht kunnen worden.