'Faillissement ligt nog altijd op de loer voor degradant KV Oostende'

'Faillissement ligt nog altijd op de loer voor degradant KV Oostende'

25-04-2023 15:45 Laatste update: 15:54
3

Voor KV Oostende is de proflicentie binnen, maar de financien liegen er niet om. De degrandant kampt met financiele problemen en de radiostilde van de Amerikaanse eigenaren helpt daar niet bij. Elke schuldeiser kan in theorie een faillissement aanvragen. Dat schrijft Het Belang van Limburg.

De degradatie naar 1B is een feit en het management wil weten wat de toekomst brengt. Vragen over spelers, budgetten en investeringen blijven onbeantwoord. De Amerikaanse aandeelhouders zorgden voor €6,2 miljoen om de proflicentie te krijgen, maar dit dekt alleen bepaalde kosten en houdt geen rekening met andere schuldeisers. KVO heeft nog vele achterstallige betalingen en diverse makelaars wachten op geld.

De situatie verzuurt de relatie met COO Thorsten Theys en CEO Gauthier Ganaye. De Amerikaanse eigenaren laten hen in de steek en willen KV Oostende verkopen, waarbij toekomstige eigenaars de schuldeisers zouden moeten betalen. De Amerikanen spelen een 'waiting game' en willen Oostende verkopen voor minstens €10 miljoen. Clubs als Newcastle, Wolverhampton en Bournemouth hebben interesse getoond, maar de vraag blijft hoe realistisch dit is.

Bij Oostende is er vooral behoefte aan duidelijkheid, het liefst voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Het stadsbestuur en de jeugdafdelingen maken zich zorgen en vragen om toekomstperspectieven. Zolang er geen duidelijkheid is, is het onmogelijk om het volgende seizoen voor te bereiden. KV Oostende wil vooral voorkomen dat het verder wegzakt, zoals bij hun zusterclubs Nancy, Esbjerg en FC Den Bosch is gebeurd.