Jous over teleurstellend seizoen Anderlecht: “Keerpunt blessure Verschaeren”

Jous over teleurstellend seizoen Anderlecht: “Keerpunt blessure Verschaeren”

24 april - 22:25
27

RSC Anderlecht zag het seizoen als een nachtkaars uitgaan. De ploeg leek door te stoten naar de halve finale van de Conference League en ook de European Play-Offs lagen nog binnen bereik. Dit lukte allebei niet. Journalist Manuel Jous en oud-voetballer Phlippe Albert reageren op het teleurstellende seizoen van Anderlecht.

Anderlecht had langere tijd een goede vorm te pakken, het voelde alsof er een nieuwe wind door Anderlecht waaide. Volgens Journalist Jous kwam het negatieve keerpunt door de blessure van Yari Verschaeren. "Er is waarschijnlijk een keerpunt met de blessure van Verschaeren, maar daarna is het niet normaal dat een team afhankelijk is van Vertonghen en Slimani, die respectievelijk 36 en 35 zijn”, citeert RTBF Jous.

Oud-voetballer Albert dacht ook terug aan Vincent Kompany, volgens Albert had Kompany eigenlijk als hoofdtrainer nog voor Anderlecht moeten staan. "Hij deed het goed met de middelen die hij had. We hadden er alles aan moeten doen om hem te behouden", vertelde Albert. De oud-voetballer ging ook in op het huidige beleid. “Vanaf het moment dat je verkoopt, moet je vervangen. Er zijn jonge mensen maar die moeten goed begeleid worden. Het voorbeeld van Anders Dreyer die 4,5 miljoen kostte maar niet genoeg opbracht is veelzeggend”, besloot Albert.