Courtois wint zakelijk met Real Madrid, hoofdrol voor Asensio

22-04-2023 23:30

Real Madrid en Rode Duivel Thibaut Courtois hebben zaterdag een zakelijke zege geboekt op Celta de Vigo in La Liga. Marco Asensio nam de Koninklijke bij de hand: 2-0.

Asensio vertolkte dit seizoen lange tijd een bijrol, maar de laatste weken doet trainer Carlo Ancelotti regelmatig een beroep op de Spaanse international, van wie verwacht wordt dat hij alsnog zijn aflopende contract gaat verlengen. Zaterdag betaalde hij het vertrouwen kort voor rust terug. Na een goede actie van Vinícius Júnior schoot Asensio raak.

De 27-jarige aanvaller vertolkte kort na rust ook een rol bij de tweede treffer. Eder Militão kopte hard raak uit zijn hoekschop. Daarmee verkleint Real Madrid de achterstand op koploper FC Barcelona tot acht punten, maar vergroot het vooral de voorsprong op Atlético Madrid tot vijf punten. De rivalen nemen het zondagmiddag tegen elkaar op.Bij Real Madrid bleef Eden Hazard de gehele wedstrijd op de bank.