Seraing verlaat het JPL-toneel met opgeheven hoofd na gelijkspel tegen Westerlo

22-04-2023 20:05
2

RFC Seraing heeft in de laatste wedstrijd in de JPL toch een sterk gezicht kunnen tonen. Tegen revelatie KVC Westerlo speelde het een goede partij en zag het dat ook beloond worden met een gelijkspel, al verdiende het misschien wel meer: 1-1.

In de enige zaterdagwedstrijd van de JPL was er weinig om voor te spelen voor Seraing, dat al zeker was van de degradatie. Het moest enkel nog de eer hoog houden en wist dat aanvankelijk ook te doen.

De degradant kwam goed uit de startblokken geschoten en kreeg al snel een strafschop, die werd omgezet door Marius. Niet lang daarna viel er zelfs nog een tweede doelpunt dat uiteindelijk toch werd afgekeurd voor nipt buitenspel.

Westerlo had het verrassend niet al te makkelijk, maar wist zich toch terug in de partij te knokken en ook weer op gelijke hoogte te komen via Igor Vetokele. De ervaren spits kon tien minuten voor rust er 1-1 van maken.

Na de pauze bleef Seraing bijzonder gevaarlijk en werd Bolat ook meermaals aan het werk gezet bij de Kemphanen. De Luikenaren verdienden stilaan een tweede doelpunt, maar kregen dat niet. Ondanks het overwicht en de goede intenties kregen we uiteindelijk ook geen doelpunt meer. Het bleef 1-1.