Standard gelooft niet helemaal meer in de top vier: Het zou een mirakel zijn

Standard gelooft niet helemaal meer in de top vier: "Het zou een mirakel zijn"

22-04-2023 15:42
5

Standard staat zondag voor een bijzonder belangrijke partij en staat tegenover Oud-Heverlee Leuven. Daarin moet het zelf winnen en Club Brugge en KAA Gent ook onderuit zien gaan om de vierde plek te pakken. Al gelooft Ronny Deila er zelf niet helemaal meer in.

De Noorse trainer van Standard beseft zelf ook dat het nog heel moeilijk zal worden om de Champions' Play-Offs te halen. "De top vier? Dat zou bijna een mirakel zijn", geeft hij aan op zijn persconferentie.

Al wil Deila het ook nog niet helemaal opgeven. "Maar alles kan. Club Brugge kent een moeilijke match tegen Eupen en Oostende speelt voor zijn fierheid tegen AA Gent, die wellicht toch wat vermoeid gaan zijn na hun Europese wedstrijd. Maar wij gaan eerst ons werk moeten doen", besluit hij.

Oud-Heverlee Leuven maakt zelf ook nog kans op de Europe Play-Offs en zal zich niet zomaar gewonnen geven. Daarnaast kunnen de Rouches ook niet rekenen op Gojko Cimirot en Phillip Zinckernagel, twee belangrijke pionnen.

OHL maakt immers op zijn beurt nog een kleine kans op deelname aan de Europe play-offs. Standard kan tegen OHL mogelijk niet rekenen op Gojko Cimirot en Philip Zinckernagel. De twee zijn onzeker en Deila gaf aan dat hij zeker geen risico’s gaat nemen met hen.