Takidine: Ons moeizame parcours mag het vertrouwen niet aantasten

Takidine: "Ons moeizame parcours mag het vertrouwen niet aantasten"

20-04-2023 16:45
1

RSC Anderlecht speelt donderdagavond in de kwartfinale in Europa, maar bij de RSCA Futures gaat het minder goed. Het team pakte maar 2 van de 21 te behalen punten, maar toch is er hoop na winst op Lierse Kempenzonen (2-2). Vrijdag is Club NXT de volgende tegenstander en Ilias Takidine keek daarop vooruit.

De 22-jarige Takidine maakte dit seizoen zijn debuut in het profvoetbal. Vlak na het invallen gaf de linksbuiten al twee assists. "Die cijfers zijn best leuk, maar de verdienste gaat ook uit naar de afwerkers", vertelde Takidine aan Het Belang van Limburg.

"Het siert onze ploeg dat we er na een moeilijke eerste helft en een dubbele achterstand zijn blijven in geloven. In de slotfase gingen we nog vol voor de overwinning", zei Takidine verder over de wedstrijd waarin RSCA Futures zich terugvochten.

"Ons moeizame parcours in de play-offs mag het vertrouwen niet aantasten. De drie resterende wedstrijden moeten we als drie finales bekijken", aldus de linksbuiten over de mentaliteit in aanloop naar de komende matchen.

RSCA Futures staat momenteel op de 6e plek in de Challenger Pro League met 34 punten. Tegenstander Club NXT staat op de 4e plek met 36 punten in het klassement. Bij winst kan RSCA Futures Club NXT daardoor inhalen.