Leysen (19) neemt afscheid van PSV: ‘Union SG wil verdediger inlijven’

Leysen (19) neemt afscheid van PSV: ‘Union SG wil verdediger inlijven’

19-04-2023 15:21 Laatste update: 07-06-2023 22:22
12

Bij de hoofdmacht van PSV loopt met Johan Bakayoko een getalenteerde landgenoot rond en ook in de jeugdreeksen zit er (naar goede gewoonte) veel Belgisch talent. De negentienjarige Fedde Leysen doet het bijvoorbeeld keurig bij de beloften. Hij is vanaf de zomer mogelijk terug in België aan de slag.

Leysen wacht nog op zijn debuut bij de hoofdmacht van PSV, al zat hij in deze maand april wel al twee keer op de bank. Voorlopig maakt hij zijn minuten echter voornamelijk bij Jong PSV, dat uitkomt op het tweede niveau in Nederland. Daar is de linksvoetige centrale verdediger een vaste waarde met 21 basisplaatsen. Bovendien is hij met zijn 1,91 meter ook aanvallend gevaarlijk. Dit seizoen scoorde hij al twee keer, vorig seizoen zelfs drie.

Rik Elfrink, journalist bij het Eindhovens Dagblad, weet dat PSV graag in de nabije toekomst wil verderwerken met Leysen. Mogelijk heeft het al een contractvoorstel gedaan of komt dat er snel. In tussentijd zijn er echter ook kapers op de kust. Verschillende Belgische en Nederlandse clubs zouden de naam van Leysen in hun boekje geschreven hebben.

Update: Volgens journalist David Van den Broeck wil Union SG Fedde Leysen inlijven. Op Instagram kondigde de centrale verdediger zijn afscheid bij PSV al aan.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Fedde Leysen (@fedde_leysen)