Dortmund kan niet profiteren van misstap Bayern na spectaculaire wedstrijd

15-04-2023 17:32 Laatste update: 17:34

Een ongelooflijke speelronde in de Bundesliga. Borussia Dortmund, met een hoofdrol voor Donyell Malen, dacht de koppositie tegen tien man van VfB Stuttgart te grijpen, in de wetenschap dat Bayern München in eigen huis niet langs Hoffenheim kwam. In de zevende (!) minuut van de blessuretijd kreeg de ploeg van Edin Terzic de deksel op de neus.

Bayern München - Hoffenheim 1-1
Bayern begon na een onrustige week aan het duel met Hoffenheim. Der Rekordmeister domineerde afgelopen week de headlines, nadat Sadio Mané en Leroy Sané het na de Champions League-wedstrijd tegen Manchester City (3-0) aan de stok hadden gekregen.

Van problemen in de selectie was aanvankelijk niets te zien. In de zeventiende minuut zette Benjamin Pavard de thuisploeg op voorsprong. Bayern kwam amper in de problemen, toch viel twintig minuten voor tijd de gelijkmaker. Pavard maakte vlak daarna zijn tweede van de middag, al deed hij dat vanuit buitenspelpositie, waardoor de VAR ingreep. Trainer Thomas Tuchel bracht Gravenberch in om iets te forceren, maar de winnende treffer bleef uit.

VfB Stuttgart - Borussia Dortmund 3-3
Dortmund kon profiteren van het puntenverlies van Bayern. Die Schwarzgelben begonnen uitstekend aan de wedstrijd. Na ruim 25 minuten werd het veldoverwicht omgezet in een voorsprong. Na een individuele actie op rechts bediende Malen Sébastien Haller, die de bal hard binnenschoot. Even later was Malen zelf de gevierde man. Na wederom een individuele actie drukte de Nederlander knap af.

Daarmee leek de zege voor Dortmund binnen, helemaal nadat Stuttgart nog voor rust met tien man verder moest. Niets bleek minder waar. In ondertal kwam de thuisploeg terug tot 2-2, waardoor de gedeelde koppositie ineens ver weg was. In de tweede minuut van de blessuretijd zorgde Giovanni Reyna voor de bevrijdende 2-3, waardoor Dortmund weer op gelijke hoogte met Bayern zou komen.

Het laatste fluitsignaal had op dat moment nog niet geklonken. In de absolute slotseconde maakte Stuttgart de 3-3. Dat betekent dat de voorsprong van Bayern in de Bundesliga twee punten blijft.