Club Brugge-jonkie Vermant krijgt steeds meer minuten: Een zalig gevoel

Club Brugge-jonkie Vermant krijgt steeds meer minuten: "Een zalig gevoel"

08-04-2023 21:41
2

Club Brugge had vrijdag de hele partij het overwicht tegen RFC Seraing, maar kon dat moeilijk omzetten in doelpunten. Toch werd er met 2-0 gewonnen en mocht jongeling Romeo Vermant zich ook tonen. In het halve uur dat hij speelde, wist hij ook indruk te maken.

Na de blessure van Casper Nielsen kreeg Vermant een half uur om zich te tonen in het Jan Breydelstadion. "Wat een zalig gevoel", reageerde Vermant op de officiële clubkanalen. "Hier heb ik zolang naar uitgekeken om eens op Jan Breydel te kunnen spelen, omdat zowel mijn vader, grootvader als overgrootvader bij Club hebben gespeeld."

In dat halve uur kon Vermant ook enkele mooie acties maken en speelde hij een rol in het tweede doelpunt van de partij. "Ik denk dat ik mag terugkijken op een degelijke invalbeurt, want ik heb geprobeerd te doen wat mij gevraagd werd zowel in verdedigend als in aanvallend opzicht. Ik heb net dat goaltje niet kunnen meepikken, maar hopelijk is dat voor een volgende keer", geeft hij aan.

Daarmee lijken jonkies onder Rik De Mil ook steeds meer kansen te krijgen. Vermant kon de lof ook niet op over de interim-trainer. "Hij kent en weet als geen ander wat hij van ons mag verwachten en het is aan ons om zijn vertrouwen niet te beschamen. Ondanks het feit dat het van moeten is bij Club gelooft hij in onze kwaliteiten en durft hij ons opstellen", besluit Vermant.